Halloween: griezelen met Withlof en weerwolven!

Op vrijdag 31 oktober stond het Rietveldtheater helemaal in het teken van Halloween. Withlof speelde het populaire gezelschapsspel Weerwolven van Wakkerdam. Maar dan live!

Tijdens deze avondvullende improvisatievoorstelling namen we het publiek mee naar Wakkerdam, een klein, afgelegen dorpje. De rust van de burgers van Wakkerdam werd wreed verstoord zodra er een weerwolvenplaag uitbrak in het dorp. ‘s Nachts gingen de wolven op jacht om een onschuldige burger te vermoorden. Overdag probeerden de dorpelingen samen met het publiek de weerwolven te ontmaskeren en te doden. Maar hoe herkende je een weerwolf? Wie was te vertrouwen? Het publiek had het laatste woord en besliste welke dorpelingen terecht werden gesteld. Net toen er na wat onjuiste beschuldigingen en brandstapeltaferelen nog twee weerwolven en een onschuldige burger over waren, maakte het publiek de juiste keuze en redde de onschuldige Peter (gespeeld door Emile) van Weerwolven Merel (gespeeld door Petra) en Angelique (gespeeld door Marleen)… de weerwolven wonnen het dorp, maar het publiek redde een onschuldig leven!

Verder speelden deze voorstelling: Renata (met dubieuze ambities voor het burgermeesterschap), Renez (de trouwlustige romanticus met een eigen herberg), Wietse (onze debuterende smid, die het eerste maal werd van de weerwolven), Maarten (de andere debutant, die zich als zilversmid netjes buiten iedere verdachtmaking speelde door zonder handschoenen als zilversmid te werken), Edwin (de altijd als eerste geofferde, dit keer volkomen terecht, burgermeester), HJ (de wel-heel-erg-vroeg-avantgardistische kunstenaar die zijn muze Angelique voor zichzelf wilde houden) en Pascal (de bakkersbroer voor wie de waarheid wel erg lang geleden was). Het spel werd geleid door onze held, de doodgraver met meesterlijk wit gezicht, Tijs.

Meer info over deze voorstellingsvorm, met eeuwig dank aan Placebo: www.improweerwolven.nl

Tagged with: ,
Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Komende voorstellingen

zaterdag 19 mei 2018
Voorstelling met De Meneertjes
in Rietveld Theater Delft

zaterdag 29 september 2018
Voorstelling!
in Rietveld Theater Delft

zaterdag 24 november 2018
Voorstelling!
in Rietveld Theater Delft