Theatersport: Withlof Delft vs Placebo Amsterdam

Het Delftse Withlof daagde op 22 november het Amsterdamse Placebo uit om op toneel de mooiste, de meest hilarische, de meest ontroerende of uiterst lachwekkende scènes te spelen. In een nagenoeg uitverkochte zaal zag het gretige publiek Placebo nipt met 7-8 winnen en de eeuwige roem meenemen naar binnen de ring van Amsterdam.

Het is mooi om te zien hoe de invloed van Koen ook in het Amsterdamse circuit tot inspiratie heeft geleid. De roem blijft zo deels toch van ons.“, aldus een trouwe Withlof-fan met de trots in zijn ogen.

Door een blessure aan de linker stemband, opgedaan tijdens de laatste training, moest de geluidloze (ook best eens lekker rustig overigens) Marleen op het laatste moment worden vervangen, wat met lef werd gedaan door Petra. Het team dat de strijd op het toneel aanging in het bekende 2-2 systeem: Sylvia en Petra als diepe spitsen met Tijs en Edwin die de afzwaaiende ballen opvingen en hun scorend vermogen inzetten zodra het even kon.

Placebo liet niets aan het toeval over en zette daar een topformatie tegenover met Stefanie en Doris, ondersteund door Menno en (toch nog altijd een beetje Withlof) Koen. Ze waren blijkbaar gewaarschuwd.

_DSC0442Het complete veld werd bespeeld van een zout-allergie bij de psycholoog, een indrukwekkende muzikale ode aan erelid Roy, een gouden kabouter op de vierkante meter tot aan de plantsoenendienst-medewerker met politieke ambities. Direct na rust toonden de teams hun sportiviteit door samen de soap “De KoekKoeksKlok” te brengen: “Helga Linda, wat doet u nu?”

Gastheer, lijn- en scheidsrechter van de avond was Emile en de stadionspeakers werden voorzien van de mooiste klanken door onze ‘eigen’ Joost.

Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in Theatersport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Komende voorstellingen

zaterdag 19 mei 2018
Voorstelling met De Meneertjes
in Rietveld Theater Delft

zaterdag 29 september 2018
Voorstelling!
in Rietveld Theater Delft

zaterdag 24 november 2018
Voorstelling!
in Rietveld Theater Delft